Clethraceae er en botanisk familie som inkluderer buske og små træer, der primært findes i Østasien og Øst-Nordamerika. Denne familie tilhører ordenen Ericales og består af to slægter, nemlig Clethra og Purdiaea.

Clethraceae-familien er kendt for sine smukke, hvide eller rosa blomster, som ofte har en sød, behagelig duft. Disse planter vokser gerne i skovmiljøer og blomstrer typisk om sommeren og tidligt på efteråret. De kan variere i størrelse fra små, op til 2 meter høje buske til mindre træer, der kan nå op til 15 meters højde.

Slægten Clethra, også kendt som sumakbusk eller sumaktræ, er den mest udbredte og inkluderer omkring 60 arter. Disse planter har oftest en opret vækstform med glat bark og modsatte, læderagtige blade. Blomsterne er samlet i klaser eller toppe og tiltrækker ofte bier og andre insekter.

Slægten Purdiaea, der kun har 5 arter, er mere begrænset i udbredelsen og findes hovedsageligt i det sydlige Mexico og Centralamerika. Disse planter har en overvejende krybende vækstform med tynde, brune grene og smallere blade end Clethra-slægten. Blomsterne er også forskellige, da de typisk er ensartede og hænger nedad fra skuddene.

I medicinsk sammenhæng har planter i Clethraceae-familien ikke været udsat for omfattende forskning, men visse arter af Purdiaea er blevet anvendt i traditionel medicin til behandling af infektioner og inflammation. Deres effektivitet og sikkerhed har dog ikke været videnskabeligt underbygget.

Actinidiaceae är en familj av tvåhjärtbladiga växter. Den innehåller cirka 350 arter i 30 släkten, de flesta förekommer i sydöstra Asien och Central- till Sydamerika. Familjen kännetecknas bland annat av att blommorna har en sammanväxt kalkmugg (en kalkartad struktur som skyddar blommans reproduktiva delar) och att frukterna är bär.

Den mest välkända arten i familjen är Actinidia deliciosa, även känd som kiwi eller actinidia. Det är en klättrande växt som producerar den gröna frukten med samma namn. Andra exempel på arter inom familjen är Saurauia napaulensis och Slavillea integrifolia.