What is nsk 35bd5020duk bearing in mechanical engineering? Solid Pillow Block housing construction: NSK Bearing Manufacturing Service Four-Bolt Base mounting: . Upload your CAD BROWNING BEARING COMPANY file for an instant.
... I LOVE DUK MANDU GOOK! A mix between wanton and egg drop soup with its own tweak, its deeelish! Its…
Tetiap hari hoi sekarang duk berangan pasal kawen ni. Payah ni payah! Sekarang ni duk belek belek mini pelamin untuk tunang. Kalau boleh bertunang ni nak la simple simple je. Tanak la membazir banyak. Sebab banyak lagi duit nak guna masa kawen nanti. Ingat DIY je pelamin tunang macam ni je nanti. Cuma nak bantal banyak banyak ...
Hari Sabtu ikut mak pegi tengok orang kawin. Pastu duk umah je la kot2 la baby nak kuar hr due date kan. Tapi hampa.Makcik NZ dari Rembau datang KL malam tu sibuk nak uruskan hal rumah sewanya. NZ mmg tido awal x masuk port pun pasal umah sewa makcik ...
lately my new interest is exploring vids kat you tube(insyaAllah bukan vid yang tak sepatutnya), maybe da mula rasa bosan asyik mengadap fb ja before dis..dalam duk khusyuk explore you tube, tiba iv came across with one song by opick. best sangat lagu tu (bagi saya) lain orang lain selera kan.. lagu tu opick feat amanda, cantik orangnya plus suara pun sedap(subhanallah). dis is the clip of dat song; maha melihat^^ ...
oh ye, along skang dah keje kat Nagoya. sementara nak tunggu result ni, bior le dia bekerja dari duk ngadap muka akak je kt umah ni. Alhamdullilah sebab dia hepi giler keje kat sana. murah sgt rezeki dia hari2 dapat ramai customer. dia keje kat bahagian langsir. hari2 ada je cerita dia pasal memacam peel orang. akak pun terhibur gak dengar dia cerita. yg paling best tu tak sampai pun seminggu dia start keje, dia dah dapat bukak 3 buku bil. staff2 & supervisor sume duk kagum la ngan dia katanya. tu yg hepi sesangat tu, kengkawan dia kat sana pun baik2 belaka. akak pun lega giler sebab biasalah mak2 ni kan. hari pertama along gi keje tu tak tenteram sungguh jiwa. riso kot dia letih ke, kene buli ke apa, rasa mcm nak je akak tunggu dia kat pintu nagoya tu. haha..over mak ko long. gaji dorang kat sana pun boleh tahan tau. tak sangka akak. kalau tau dulu, baik akak keje je kat situ. dah la dekat ngan umah. byk save duit ooo. hehe..mcm along skang mmg akak yg hantar pegi keje, balik pulak abah dia yg ...
Dijadikan cerite ade satu malam tu duk sembang2 ngan dia sambil tengok tv (masa tu Arif duk lepak dlm perut). macam2lah yang kami sembangkan, lalink tanya pasal kerja sampailah ke baby dlm perut masa tu, tetibe bleh plak lalink cakap "Satu je abang tak pernah dengar dari Darna". Alamak apa plak ni? bermacam2 persoalan timbul di pkran ibu, ibu x pernah mohon maaf ke ehh dah selalu ye lah ibu kan selalu buat salah makanya kena minta maaf. "Apa bang, Darna ade buat salah ke?". Diam buat muke poyo ...
hidup matiku hanya kerana Dia-jupetra IN THE NAME OF ALLAH 1 year left...setahun je lagi..moga Allah permudahkan... skang saya dan kawan-kawan 4th batch university zagazig,faculty medicine duk musim imtihan...Alhamdulillah exam practical dah kholas kidaaa...dah finished...harap sangat itu yang PERTAMA dan TERAKHIR...means,no more dur thani(RESEAT)...nauzubillahh... and untuk exam written,fuhhh..terbaek..insyaAllah stat ngan paper physiology...23 may 2012....permudahkan urusan kami YA RABB....permudahkan...biarlah segala ilmu kami ini Kau berkati dan apabila kami berhajat kepadanya,Kau permudahkan..Ameen.insyaAllah dan masalah ngan physio ni.....semakin baca,semakin tak faham..bukan ape,sebab die duk kait ngan sistem badan kan..memang menarik la....contoh,patient ni ade lebam-lebam,atau pun cakap tak jelas..macam2 boleh diagnosis die...hurmm..tajuk CNS(Central Nervous Syestem) siyes memerlukan KEFAHAMAN sangat tinggi...kait ngan sistem centre kite..kait ngan cerebral ...
Amurka ta ce za ta ci gaba da kokarin ganin an sasanta tsakanin bangorori a Afghanistan, duk da dakatarwar da Taleban ta ce ta yi.
Kotun hukunta manyan laifuka ta duniya, ICC ta ce za ta hukunta duk dan siyasar Nigeria da ya yi sanadiyar tayar da hankula a lokutan zabukan 2015.
Alhamdulillah... Semalam selesai sudah presentation untuk projek saya.. Walaupun menerima pelbagai bentuk soalan dan komen2 daripada panel hakim.. Yang penting lepas sudah tggjwbku.. Yeahhh.. Dan hari duk umah byk tidorrr jer.. Mentang2 la dah legaaaa kan.. Pastu tgk tv, basuh baju n kerja rumah lain la kan... Siap buat kuih abuk-abuk.. Haha.. Ni baru belajar dari mak mertua.. Gigih betul.. Suami lak keje.. Kene kejar milestone. Kadang2 ahad pun keje... Gitu ler kalau keje site.. Esok suami ajak g ngurut bersama2 ngan rakan sekerje die yg juga masih belum dikurniakan rezeki.. Tp belum pasti lg jadi ke tidak.. Ape2 nnt saya update.... ...
Dong Wan Sohn, Duk Jin Park, Sung Dae Kim, Su Jin Kim, Yun Seok Jung, Kang Jun Cho, Hang Won Choi, Doo Bae Kim, Hyun Woo Kim, Yong Hyun Cho, Sae Woong ...
Equipment - Electrical - Boxes / Panels China, Duk 2a 60 Channel High Resolution Research Tomography Multi Electrode Resistivity Survey Non Metal M, Specifications the Multi- Electrode Resistivity Survey instrument is widely used in many aspects including metal and non...
Help a sick ferret feel better, faster with Uncle Jims Duk Soup. Stimulates ferrets appetite, boosting their immune system and regulating their digestive system. Natural dietary aid for ferrets with ECE and Post-ECE. Can be used as a paste or mixed with Furo-Vite or Furo-Tone for eas ...
Single-stranded DNA absorbs much more UV light than double-stranded DNA so you can follow denaturation and renaturation by simply measuring UV light absorbance in a spectrophotometer. The figure shows that the DNA molecules "melt," or denature, as the temperature is raised. When the temperature was lowered to 67°C they could follow the formation of double-standed DNA over time. For virus and bacteriophage DNA (solid triangles and circles) most of the DNA seemed to renature in about one hour. In the case of bacterial DNA (D. pneumoniae, open circles) the process was much slower and for cow DNA (open triangles) hardly any renaturation was seen in 100 minutes ...
Salam semua...lamanya tak update blog, dah bersawang dah hihihi. tak ke mana pun, duk rumah melayan anak2 yg sedang bercuti sekolah...tak aman nak duk depan pc lama2. Masih beraya lagi ke kekwn? Kami cuti sekolah pun tak dpt ke mana2 sbb my hubby sakit kaki...dtg balik sakitnya...lg2 kalau byk berjalan. Cuma sempat bercamping je kami anak beranak kat depan rumah...dapatlah isi masa cuti anak2...seronok w/pun hanya depan rumah...nanti sy cerita atau boleh je baca kat blog my hubby. Klik SINI ...
Inspira ni nampak macam ala2 Forte pun yer kan. Tak tahulah, tu duk tengok dalam tv and internet je. Belum tengok live. Tp, harganya mahal sikitla dari Waja. RM79K ++. Ikut sumber yg sy baca, model ini adalah versi tukar lencana daripada Mitsubishi Lancer tp dah dipermajukan sedikitla ...
Teman ms skt... Dh skt bru la igt kt dia... Dh bertahun duk dlm kotak... Skali bila keluar kan, berkulat2 rupanye... Seb baik la leh bersihkan... Pki la smpi sembuh ye... Geng 1 lg, masih dlm kotak lg.. Tu pun sure berkulat agaknye... Xtau la nk ltk mana...tggu skt kaki la ye ...
DUK and LOréal Germany, in partnership with the Christiane Nüsslein-Volhard Foundation, provide three support awards of 20,000 Euro to...
putus sudahhhhh....camno ntah haqimi main..haru btul..landing la kt pokok tu...sblum2 ni okey sgt..dh pnt gaknya lyg2 tu, dh 4 ari duk main aje... ...
Myoung Hoon Kim, Do Hyun Nam, Duk Ryul Na, Jung Il Lee, Jong Soo Kim, Seung Chyul Hong, Hyung Jin Shin, Kwan park, Whan Eoh, Jong Hyun ...
semalam,ai jumaat,g medan ilmu,ade ceramah tok guru...adoi la,aku ni memang la...should be aku g sana kul 9 pagi,kene duk sana dah,baru faham ape yg tok guru duk ajar,ni pegi dah nak kul 10 pagi...(sory to huda sebab terpaksa tunggu aku)...pastu,kami pon pegi la dengar...lepas tuh,dalam mase 15 or 20 min,hujan pon turun...hurmm,aku pon duk pikir,wahh,hujan rahmat..dingin jer cuaca..kami pon berlari2 g bawah khemah gerai...ni part yang lawak ni...ingatkan selamat kat situ,aku pon heran nape tudung dan baju basah ni,rupa2nye,khemah tu BOCOR...ala,patot la....baek tak yah duk bawah khemah..tapi,sebab nak control malu,duk jer bawah tuh,hahaha ...
protein refolding - posted in Protein Expression and Purification: Hello everyone. Im trying to purify alkaline phosphatase enzyme that has been overexpressed in E. coli BL21DE3. The protein formed inclusion bodies upon IPTG induction. I was able to isolate and purify the protein in the inclusion bodies using denaturing Nickel affinity chromatography. Then i used dialysis to remove the denaturant (8 M urea) 1. After i dialysed the unfolded protein for 48 hrs in a cold room. next day i was...
Lagi satu yang saya duk risau yang sekarang saya memang tak sedap badan, mungkin berat berlebihan sangat kot. Rata2 orang jumpa saya mesti cakap gemuknya. Tambah2 kalau orang yang tengok saya masa kawin pastu tup2 tangok saya sekarang. Tapi yang makin merunsingkan saya, masa dalam pantang dulu nurse yang datang check kat rumah cakap rahim saya jatuh sangat. Pas tu bidan yang datang urut saya tu bukan main lagi lemah gemalai mengurut, tak rasa apa pun, sampaikan nak bayar pun saya rasa kedekut yang amat. Tak berbaloi langsung. Saya sempat buat sengkak sekali je dengan bidan a.k.a mak sepupu saya, memang dia memebebel la sebab dia cakap cam mana urut tapi peranakan duk bawah lagi. Tapi tu la, bila hulur duit tapi tak nak terima, segan la pulak nak suruh urut lagi. Bila balik duk rumah mentua, dapat bidan pun yang urutannya lemah gemalai..Alahai tak rasa apa, rasa nak tidur ada la. So, bila tak sedap badan cam ni terfikir gak ke sebab haritu urut tak betul2 ke sebab sekarang saya tak leh guna ...
ms tunggu beg yg xmuncul2 tiba tu, tetiba je dtg sorang staff mas buat pengumuman...dia bgtau ada dlm 20 beg xdpt dibawa ke labuan ms tu sbb ada mslh apa ntah....mslh berat kot....waaaaaahhh, ms tu rmi yg dh angin, ye la, dh la lama menunggu beg, ada la dlm 20min, pastu tetiba dpt berita mcmtu....kami dh cuak gak la sbb kami xcek in kat klia pun....kami cek in beg siap2 kat kl sentral ms tu, (sempat plak ms tu terserempak dgn Eric Leong...tegur dia and he say HI to us..hehehe)...jgn beg xsampai sudah le...huhuhu...kami tnggu lg, 5minit kemudian, alhamdulillah beg kami ada....dlm kepala aku ni duk pikir, buku2 skolah ada sume dlm beg baju, selimut busuk dia, bantal peluk CARS dia sume duk dlm beg baju...kalo xde tu sume, mau nya adam xtido mlm nnt....huhuhu..sampai je rumah dh kul 10 lbh....gedebak gedebuk nk kat kul 12 gak la budak2 ni tido, ye la dh charging dulu dlm flight kan ...
lg 1, selame 2 thn ak duk kt utm ni, br smlm 1st time ak g balai cerap.haha.tmpt yg plg wajib dak utm g b4 grad.hehe.1st time g ngn izzati n aminuddin.1st time mkn kt arked k11.1st time ak mkn sup maggi wantan+ayam.2 pn ak suh izzati absN.haha.1st time gak aminuddin belanje mkn.haha.tnx 2 izzati yg blnje air n aminuddin yg blnje mkn.len kali leh r blnje lg k..haha.. ...
agak2kan, kalau saya buat n sapu kat klnjar tiroid sy yg bgkak ni mujarab x ek... risaulah nurul.. takut nak kne bedah.... asyik duk ingat ank2 je... lbh2 lagi aqilah msh kecik n menyusu... ...
Do-Hyeon Kim (Kim DH), So-Yeon Shim (Shim SY), Jae-Ri Kim (Kim JR), Seung-Han Shin (Shin SH), Eun Sun Kim (Kim ES), Kyoung-Eun Joung (Joung KE), Sang Duk Kim (Kim SD), Jin A Lee (Lee JA), Chang Won Choi (Choi CW), Ee-Kyung Kim (Kim EK), Han-Suk Kim (Kim HS), Beyong Il Kim (Kim BI), Jung-Hwan Choi (Choi JH ...
Hyun Mi Kim (Kim HM), Se Ho Oh (Oh SH), Eun Young Cho (Cho EY), Ki Soo Kim (Kim KS), Young Seo Park (Park YS), Hyung Nam Moon (Moon HN), Chang Yee Hong (Hong CY), Young Suhn Kim (Kim YS), Kee Duk Park (Park KD ...
Bila kolagen dah berkurangan! apa nak dibuat?? Tak kan nak duk diam je kan. Sekarang banyak sumber alternatif untuk mengatasi masalah ini. Berita baiknya kita boleh mengamalkan Shaklee Collagen Powder. Bukan sahaja berkualiti tinggi, terbukti berkesan pula tu. Untuk makluman kita semua, pengambilan kolagen dijangka menggalakkan kesan anti-penuaan seperti meningkatkan ketumpatan tulang, pertumbuhan rambut yang sihat, menghapuskan sakit sendi, menyuburkan kulit, menganjalkan payudara dan melegakan sembelit. Jesteru, pengambilan kolagen sebagai diet tambahan merupakan cara paling mudah dan paling muktamad untuk menghindarkan kesan-kesan penuaan tersebut. ...
Zeova ti dir bann Izraelit ki zot bann sakrifis pa ti vo lapenn akoz zot move kondwit. Avek kouraz, Zeremi ti devwal pese ek lipokrizi bann Izraelit.
ni perubahan paling best. kalau dulu, dia bukan main lagi cakap mcm ni, "blaja dulu. tak yah nak cintan cintun. dah banyak dah hah tak kan tak serik lagi (ahh cehh xmenahan. bnyk ke cik kak? takat 1-2 tu pun nak kecoh ke??) blaja nnti awak dah keje nanti, tak yah awak cari org laki, org laki cari awak." ade bnyk lg la versi ayat yg aku dpt tp semua lebih kurg mcm tu la inti pati dia. tapi skrg....... makk aihhh dia yg melebih suruh aku cari bf. agaknye sbb tgk sian anak dara dia ni duk menjanda lama nak mati. dia pun dah tak menjanda, tapi anak dia ni je la duk sensorg. dia plak duk kenen2 kan aku dgn sipolan bin sipolan, suruh aku tackle senior2 aku, suruh aku tackle kenyit2 mata kt bebudak yg main masa aku gi USM aritu. 2 kali gak la dia pesan suruh kenyit mata. aku jawab "nnti ade dia tnya, ni duk kenyit mata kenapa? sakit mata?", dgn selamba mama menjawab, "sakit la awak. boleh awak tolong checkkan?" adoiiyaii la haii mama... pernah sekali dia cite pasal budak laki mana ntah yg dia jumpa ...
ni perubahan paling best. kalau dulu, dia bukan main lagi cakap mcm ni, "blaja dulu. tak yah nak cintan cintun. dah banyak dah hah tak kan tak serik lagi (ahh cehh xmenahan. bnyk ke cik kak? takat 1-2 tu pun nak kecoh ke??) blaja nnti awak dah keje nanti, tak yah awak cari org laki, org laki cari awak." ade bnyk lg la versi ayat yg aku dpt tp semua lebih kurg mcm tu la inti pati dia. tapi skrg....... makk aihhh dia yg melebih suruh aku cari bf. agaknye sbb tgk sian anak dara dia ni duk menjanda lama nak mati. dia pun dah tak menjanda, tapi anak dia ni je la duk sensorg. dia plak duk kenen2 kan aku dgn sipolan bin sipolan, suruh aku tackle senior2 aku, suruh aku tackle kenyit2 mata kt bebudak yg main masa aku gi USM aritu. 2 kali gak la dia pesan suruh kenyit mata. aku jawab "nnti ade dia tnya, ni duk kenyit mata kenapa? sakit mata?", dgn selamba mama menjawab, "sakit la awak. boleh awak tolong checkkan?" adoiiyaii la haii mama... pernah sekali dia cite pasal budak laki mana ntah yg dia jumpa ...
Adler, S, "In vitro responsiveness to hen egg white lysozyme (hel) in an ir- -hel negative mouse strain. Abstr." (1975). Subject Strain Bibliography 1975. 152 ...
The New Chicagoans featured thirty local artist in a fairly large space - a loft-ized industrial warehouse in Bridgeport. Most artists are represented by one piece although often that piece is quite grand in scale. Not much tiny here, in fact anything smaller in scale is reproduced in large numbers to make a bigger whole. I dont know if that is intentional but it works. I do know that some artists were told (and told how) to scale back their art to make room for others. I saw one example of this with Duk Ju Kims piece. She expected to have two pieces showing and some who saw the two insist that they must be seen together. I havent seen the other piece but I immediatly found Kims work magnetic. It is centered on the far wall as you walk in and stands roughly 8 high. A striking facial abstraction that dominates the pieces around it and left viewers staring for several minutes and congregating in its presence. The appearance of Duk Ju Kim, a mid-career artist, is a smart move on the curators ...
hari khamis 15 mac , waktu kerja masa tu , ibu mula rasa cam nk datang bulan jer, tp x sakit. kata member ibu kalau rasa camtu esok bersalinlah. betullah ckp dia tu. masa kat tempat keje sempatlah jugak habiskan Surah an Nahl. malam tu contraction start jam 8 mlm 10 minit sekali. dlm masa tu sempatlah habiskan Surah Yassin nga Surah Maryam. bila contraction tu datang, ibu kena duk diam jer x leh buat apa2. bila dia stop ibu buat apa yg ibu nk buat. kadang2 ibu rasa cam nk buang air besar , tp x pun. acapkali duk ulang alik ke toilet, 2,3 kali jugak ibu mandi. pastu sempatlah mkn nasi. tp ibu x sempat nk mkn telur masak separuh. sbb member ibu ckp kalu dah dekat nk bersalin , mkn telur msk separuh akan bg tenaga untuk meneran nanti. contraction masih berterusan hingga jam 3 pg dan ibu x leh tido dan ia makin kuat dan regular 10 minit...ibu kejutkan hubby ajak g spital. Dan memang segalanya Allah Taala dah aturkan segalanya, alya niesa ngan syasya ibu tinggalkan ngan nenek diorang. selang 3 hari ...
lepas habes bola , kami pun g la jejalan sekitar cerating plak.. duk meronda and duk kenang2 tyme buat family day kat sini dulu ...
Duke Energy Corp. (DUK) will host a conference call at 10:00 AM ET on Nov. 8, 2019, to discuss Q3 19 earnings results. To access the live webcast, log on to duke-energy.
Yeayy..kejap je dah hari Jumaat..Ye le sebab aku tak keje 4 hari...Ngeh3x..Isnin-Rabu ambik exam KPSL...Semalam hari untuk merehatkan otak dan hari ini dah hari Jumaat...So, esok kita enjoy...Tapikan bukannya boleh enjoy...Dah sah2 le kena mendobi baju2 yang berlambak kat dalam bakul tu, kemas rumah lagi...Wah, penatnya!!! Dahtu nak buat camne???? Dah memang rutin mingguannya gitu...Esok, Hubby kerja laks...Sudahnya melepaks aje le di rumah bersama anak2...So, korang semua apa aktiviti hujung minggu ni??? Apa lagi duk rumah kita layan TV pun jadi le... ...
setakat ni baru seminggu naik keje..bab-bab ward round ni memang kurang semangat skit la...dah lama tinggal kan..tapi onkol dah dua kali ni..rasa ok jer..tak teruk sangat..cuma kerap sakit kepala dan sakit tengkuk..mungkin sebab nak lepaskan stress semasa exam tu..badan dari asyik duk sympathetic jer..berdebar je...tiba saat dah habis semua...terus lembik longlai siap dapat exudative tonsillitis lagi tiga hari..makan tak seberapa tapi berat maintain..apekah...??haha.. ...
Ok setakat membersihkan blog untuk hari ini. Saja update entry kosong. Sebab lama sangat tak aktif. Ok life sekarang dah berubah sebab kerja dan kerja, dan kalau dulu senang saja nak update entry, sebab duk umah jak.. Macam tak sah kalau tak update. Hari ni rasa ada mode nak update ..sory guys,..baru nak giat aktif balik…ikut mode, al maklumlah…mode pandai berubah-ubah..heeee ...
Recombinant human Adiponectin protein was expressed in E.coli and purified by conventional chromatography, after refolding of the isolated inclusion bodies in a renaturation buffer.